Tandheelkunde | algemene tandheelkundige zorg

Naast de specialistische behandelingen als implantologie, chirurgie, orthodontie en specifieke cosmetische behandelingen kunt u in onze praktijk uiteraard ook terecht voor algemene tandheelkundige zorg.

Algemene tandheelkundige zorg houdt in dat wij er – samen met u – naar streven uw mond gezond te maken en te houden. Dat wil zeggen dat er geen ontstekingen aanwezig zijn, uw gebit cariësvrij (geen gaatjes) en pijnvrij is en dat de mondhygiëne op peil is. Onder de algemene tandheelkundige zorg valt ook de preventieve tandheelkunde. Dit houdt in dat wij mondhygiëne instructies en voedingsadvies geven en mondhygiëne behandelingen uitvoeren.

Ook het periodiek maken van röntgenfoto’s om op tijd problemen vast te stellen of te voorkomen hoort bij deze fase van de tandheelkundige zorg. Wanneer uw tandarts op de röntgenfoto’s problemen constateert zullen deze door middel van bijvoorbeeld restauraties, wortelkanaalbehandelingen en eventueel kronen en bruggen of prothetische voorzieningen worden behandeld.

Zo zorgen wij ervoor dat uw mond in de basis gezond is. Wij helpen u hierbij door een controletermijn met u af te spreken en u op te nemen in het zogenaamde oproepsysteem. Dit betekent dat u van ons een herinneringskaartje krijgt als het tijd is voor uw periodieke controle. Op deze manier kunnen wij u met regelmaat controleren, onderhoud aan uw gebit verrichten en bijsturen waar nodig. U heeft echter zelf de verantwoordelijkheid om een afspraak te maken en op gezette tijden uw gebit te laten controleren.

Wij zien u het liefst met een gezonde, stralende en witte glimlach!

Meer informatie

Klik hier voor het bekijken van folderteksten van Ivoren Kruis over mondgezondheid.

Klik hier voor uitgebreide informatie over mondgezondheid, tandheelkundige vergoedingen en verzekeringen en alles over de tandartsenpraktijk (www.allesoverhetgebit.nl).

tandheelkunde