Orthodontie

In onze praktijk worden ook orthodontische behandelingen uitgevoerd bij zowel jongeren als volwassenen. Met orthodontie kunnen we naast het rechter zetten, en dus mooier maken, van tanden en kiezen ook problemen met de stand van tanden en kiezen oplossen. Bijvoorbeeld als uw gebit niet voldoende goed functioneert doordat tanden en kiezen niet goed op elkaar passen omdat er bijvoorbeeld tijdens het wisselen iets is mis gegaan. Of om tanden en kiezen te verplaatsen om in een later stadium een ander soort voorziening aan te maken waar tanden en kiezen in het verleden verloren zijn gegaan of niet zijn aangelegd.

Beugels

Er zijn verschillende soorten beugels. Naast beugels die je zelf in en uit kunt doen, zijn er ook beugels die vastzitten aan je tanden en kiezen. Deze beugel noemen we brackets ofwel vaste apparatuur.

Voordat we kunnen bepalen welke orthodontische behandeling nodig is, verzamelen we eerst informatie. Er worden röntgenfoto’s, mondfoto’s, modellen en wasbeten gemaakt. Op basis hiervan worden er door ons berekeningen uitgevoerd, bespreken we de mogelijkheden met u en geven we een schatting van de behandelduur. Soms doen we meerdere behandelvoorstellen zodat u zelf een keuze kan maken. Meestal maken we dan een digitale set-up (proefopstelling) van het beoogde einddoel. Zo krijgt u een goed beeld van het eindresultaat.

Als de beugel eenmaal gekozen en geplaatst is, maken we iedere 4-6 weken een controleafspraak. Wanneer het zover is dat de beugel eruit mag, adviseren wij een retentiespalk achter de voortanden te plakken, om het eindresultaat beter te kunnen waarborgen.

Heeft u nog vragen of wilt u weten of een beugel voor u een mogelijkheid is, neemt u dan contact op voor het maken van een consultafspraak. Tijdens deze afspraak bespreken wij de (on)mogelijkheden met u en kunnen wij een begroting opstellen.

orthodontie